top of page

21.12.2020 р.

   Новий рік ступає на поріг

     У нашому закладі розпочалися новорічні святкування. Діти разом із Дідом Морозом, Снігуронькою та казковими героями водили хороводи, співали пісні, грали ігри. У залі лунав веселий дитячий сміх, музика та привітання з Новим роком. Радісний святковий настрій не покидав присутніх упродовж усього свята. Адже дітки так готувалися до свят!

14.12.2020 р.

   Майстер-клас для педагогів

     За ініціативою вихователів нашого закладу було проведено майстер- клас "Microsoft Excel - надійний помічник у роботі педагога ЗДО". Директор Леус Ірина ознайомила педагогічних працівників із створенням таблиці, її особливостями в Excel, введення формул тощо. Під час практичної роботи учасники закріпили знання та здобули нові навички.

07.12.2020 р.

   Педагогічна рада

     Відповідно річного плану закладу було проведено педагогічну раду «Мовний розвиток: проблеми, шляхи вирішення». Директор Леус І.М. розповіла про актуальність формування комунікативно-мовленнєвої компетенції дітей дошкільного віку. Про дослідження закономірностей розвитку дітей дошкільного віку з мовними порушеннями ознайомила Примачук Л.А. Досвідом роботи щодо застосування інноваційних підходів у формуванні

лексичної сторони мовлення поділилася вихователь Захарчишина О.М.. Практичну частину, а саме майстер-клас «Вправи на корекцію мовних порушень», провела вчитель-логопед Оксенчук І.В. Педагоги мали можливість ознайомитися з сучасними іграми та вправами, які можна застосувати у роботі з дітьми, що мають порушення мовлення. За результатами вивчення вихователь-методист Смаль О.В. познайомила з напрацюваннями та пропозиціями з вивченого питання. Педагогічна рада визнала результати підвищення кваліфікації педагогічних працівників, які подали клопотання.

01.11.2020 р.

   День здоров"я

     День здоров'я у дитячому садку - це завжди свято,

30.11.2020 р.

   Семінар " Прикладний поведінковий аналіз (Applied Behavioral Analysis(АВА)). Принципи і практичне застосування методів

     Семінар організований для членів команди психолого-педагогічного супроводу дітей з ООП. Вихователь інклюзивної групи Колодій Я.А. ознайомила членів команди із сутністю методики АВА, її принципами та способами практичного застосування у роботі із дітьми з розладами спектру аутизму. Адже цей метод корекції аутизму є найбільш ефективним та розповсюдженим на сьогоднішній день. 

       

    

24.11.2020 р.

   Осінні свята у гостях у малят

     Директор Леус Ірина та вихователь-методист Смаль Оксана ЗДО №8 взяли участь в ініціативі з обміну досвідом "Brick mate" в рамках проєкту "Сприянні освіті". Перше знайомство зі своїм Play mate партнером провели на платформі Zoom. Під час спілкування ми здійснили віртуальну подорож до Чугуївського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №8 Харківської області, познайомилися з адміністрацією та їхніми "родзинками" застосування LEGO у діяльності з усіма учасниками освітнього процесу. У свою чергу, ми також презентували наш ЗДО №8 м.Ковеля Волинської області та напрацювання педагогічного колективу за період роботи з січня 2019 року. У ході онлайн комунікації спільно знайшли 10 цікавих моментів, які об"єднують наші заклади. Дякуємо новим друзям-колегам за цікавий досвід, позитивні емоції та приємні враження. Чекаємо на наступну зустріч з педагогічними колективами.

02.11.2020 р.

   Осінні свята у гостях у малят

     Для малюків «Свято Осені» – це справжнє море веселощів і необмеженого щастя. І хоча осінь і називають «сумовитою порою», хто як не діти, найбільше радіють яскравому різнокольоровому листю, дощику, після якого можна вдосталь набігатися в гумових чоботях. Саме тому осінні свята в дитячому садку – одні із найбільш улюблених у наших вихованців. Вони дуже гарно розповідали вірші, виконували мелодійні та жартівливі пісні, забавні таночки. Завдяки героям, які завітали, свята пройшли весело й цікаво. 

      Осінні свята у ІІ молодшій А та старшій В групах відбудуться після закінчення карантину.

30.10.2020 р.

   День здоров"я "Дружні, веселі старти"

     Для вихованців середньої А групи сьогодні пройшла розвага, метою якої було забезпечення позитивного активного відпочинку дітей, зміцнення їх здоровя та формування свідомого ставлення до здорового способу життя. Під час розваги діти із захопленням долали різноманітні перешкоди, веселі персонажі, ігри, спортивні вправи не залишили дітей байдужими, спонукали їх до активної взаємодії та створили атмосферу свята, де панували гумор, веселощі та радість руху.

27.10.2020 р.

   Консультація для педагогів "Мовлення педагога - зразок для наслідування"

             Якість мовленнєвого розвитку дошкільників залежить від якості мовлення педагогів і від мовленнєвого середовища, яке останні створюють в закладі дошкільної освіти. Тому сьогодні, під час інтерактивної консультації вихователя Захарчишиної Ольги Миколаївни, педагоги ще раз звернулись до норм української мови і перевірили себе у правильності наголошення слів, способів правильної заміни прийменника ПО, семантичного аспекту мовлення, чистоти, доцільності, багатства, виразності. 

      Окремо зупинились на  невербальних засобах спілкування, адже дитина "зчитує" душевний стан дорослих та ставлення до неї не лише зі слів, а й, передусім, із погляду, виразу обличчя, пози. 

     Оскільки мовленнєва компетентність є важливою складовою професійної компетентності педагога, ми переконані, що володіння українською мовою має стати пріоритетним напрямком самоосвіти та самовдосконалення кожного педагогічного працівника.

20.10.2020 р.

   LEGO-марафон продовжується

     У зв"язку  з карантином не усі педагоги закладу змогли поділитися своїми "родзинками" у 2019-2020 н.р. Тому у нинішньому навчальному році продовжуємо LEGO-марафон. Під час організованої діяльності (вихователь Чеханюк Алла) вихованців середньої "В" групи покликав на допомогу дідусь із казки "Ріпка".  Діти називали ознаки осені та добирали прикметники до іменників, утворювали прикметники від іменників, визначали зайві предмети, за допомогою цеглинок зображали лісову галявину та конструювали ріпку.

13.10.2020 р.

   Школа молодого вихователя

     Сьогодні відбулось перше засідання садкової Школи молодого вихователя, яка нараховує цьогоріч 11 педагогів. 

     На засіданні детально розглянули метод інтелектуальних карт в закладі дошкільної освіти, як потужний візуальний метод, що надає універсальний ключ до розкриття потенціалу, вираження процесів багатовимірного мислення.

    Розібрали правила створення інтелект-карт та логічні кроки роботи зі схемою на прикладі теми "Осінь в гості завітала", а саме: термінологічний, художньо-лексичний, тілесно-орієнтований або руховий, продуктивний або проєктувальний. 

    Педагоги визначали мету кожного етапу та способи роботи, які найоптимальніше використовуються на кожному із них.

      В практичній частині засідання кожен створив концептуальну карту, як основу та інструмент тематичного планування вихователя, на основі яких легко та зручно планувати зміст та форми реалізації тематичних циклів.

       Молоді колеги на практиці переконались в універсальності методу і доступності для кожного. 

24.09.2020 р.

   Вітання з Всеукраїнським Днем дошкілля

23-28.09.2020 р.

   Семінар-практикум "Використання додатків Google для налагодження взаємодії між учасниками освітнього процесу"

     Творчий педагог завжди у пошуку нових форм та методів роботи, сучасних інструментів та технологій, які можуть суттєво підвищити ефективність роботи. Сьогодні найбільшою популярністю серед освітян  користуються сервіси корпорацій Microsoft та Google.

   В ході семінару- практикуму педагоги ознайомились із перевагами, можливостями та перспективами застосування  Google-додатків в сучасному освітньому середовищі та у взаємодії із батьками а саме: Gmail,  Google Drive (Google Диск), Blogger,  Google Calendar,  Google Forms (Форми), Youtube. 

    В практичній частині семінару навчились створювати Google Forms (Форми), зокрема опитувальники та наповнювати Google Drive (Google Диск) та надавати типи доступів для файлів.

 Домашнім завданням було створити опитувальник, який би передбачав різний формат запитань: із одним або кількома варіантами відповідей чи вибором відповіді зі спадного списку, додаванням зображення    та надіслати в створену  Viber - групу для подальшого опрацювання результатів. 

    Педагоги переконались, що це зручний інструмент, за допомогою якого оперативно й легко збирати інформацію. 

15.09.2020 р.

   Консультація для вихователів груп раннього віку "Ступені адаптації до умов дитсадка - як уберегти дитину від негативних переживань" 

     Відомо, що навіть незначні зміни умов життя маленької дитини викликають порушення її емоційного сану, сну, апетиту, тощо. Саме тому створення умов для успішної адаптації  є досить серйозною проблемою, яка хвилює вихователів, батьків, психологів.

     Особливості формування здатності до адаптації у малюка, які фактори можуть негативно вплинути на формування адаптаційних механізмів дитячого організму, як різняться ступені адаптації і від яких чинників це залежить, як допомогти дитині пережити період адаптації - про все це йшлося в консультації практичного психолога Халамай І.М.  

    Ірина Миколаївна запропонувала серію ігор, які варто використовувати в період адаптації, роздала анкети, які допоможуть спрогнозувати адаптацію дитини до умов закладу дошкільної освіти. 

 

31.08.2020 р.

   Педагогічна рада "Аналіз, завдання, перспективи""

     Напередодні педагогічної ради директор Леус І.М. надіслала педагогам посилання на Google диск і тому вони мали змогу дистанційно ознайомитися з аналізом роботи закладу за 2019-2020 н.р. та опрацювати нормативну базу, яка регламентує діяльність закладу дошкільної освіти  у 2020-2021 н.р. Вихователь-методист Смаль О.В. ознайомила присутніх з проєктом річного плану на новий навчальний рік, листом МОН "Щодо організації діяльності закладів дошкільної освіти у 2020/2021 навчальному році". Під час обговорення у формі "Синтез думок" педагоги висловили власні бачення  та пропозиції. Одноголосно педагогічний колектив затвердив режим роботи, розклад організованої діяльності та інших режимних моментів, форму планування освітньої роботи тощо. Директор закладу  привітала педагогічний колетив з початком навчального року та нагородила педагогів за результатами роботи 2019-2020 н.р.

c27ccae7369377745106e0badc250e5c-0.jpg
c27ccae7369377745106e0badc250e5c-1.jpg
Без імені.png

4.05.2020 р.

   Підсумки фотоконкурсу "Спорт у нашій сім'ї"

     В період з 15.04 по 30.04.2020р. батьки та вихованці ДНЗ №8 «Казка» брали участь у фотоконкурсі «Спорт у нашій сім’ї». До конкурсу долучилось 65 сімей, які не на словах турбуються про здоров’я всієї сім’ї, а на ділі демонструють  світлини улюблених занять спортом та моментів активного відпочинку.

      Спортивна родина – щаслива дитина, адже спільні заняття спортом згуртовують дітей і батьків, виявляють їх спільні інтереси, піднімають настрій, підтримують в здоровій  фізичній формі тіло і дух як дітей, так і батьків, є джерелом радості, збагачують і оздоровлюють сімейне життя.

      Переможці фотоконкурсу визначались шляхом відкритого голосування усіх охочих і небайдужих у Facebookгрупі закладу. І ми із задоволення підводимо підсумки голосування:

І місце із результатом 2045 голосів  посіла сім’я Тихонька  Данила (середня А група);

ІІ місце із результатом 1857 голосів посіла сім’я Томчук Кароліни (середня Б група);

ІІІ місце розділили між собою сім’ї Тарана Богдана (середня А група)  із результатом 139 голосів та  Гелецького Арсена (середня В група) із результатом 132 голоси.

      Висловлюємо щиру подяку усім сім’ям, які долучились до фотоконкурсу та усім, хто активно його оцінював. Вітаємо переможців фотоконкурсу та сподіваємось скоро зустрітись для отримання нагород. 

15.04.2020 р.

   Фотоконкурс "Спорт у нашій сім'ї"

6.04.2020 р.

   Семінар-практикум

"Супровід дітей з ООП в умовах ЗДО та в співпраці з батьками"

     Відповідно до плану роботи ДНЗ, було організовано семінар-практикум «Супровід дітей з особливими освітніми потребами в освітньому просторі ЗДО та у співпраці із батьками». Для опрацювання педагогами матеріалів семінару ми обрали інтерактивну онлайн-дошку Padlet, завдяки якій поєднали текст та зображення в інтерактивний формат.

Тема семінару розглядалась в наступних питаннях:

  1. Застосування кінезіологічних вправ у корекційно-розвитковій роботі з дітьми з тяжкими порушеннями мовлення.

                                                                                                                                                            Завідувач Леус І.М.

  1. Особливості дітей-аутистів та специфіка роботи.

                                                                                                                                  Вихователь-методист Смаль О.В.

  1. Корекційні методики роботи із дітьми з ООП.

                                                                                                                            Практичний психолог Халамай І.М.

  1. Пам'ятка "Інтернет посилання на сайти з описом інноваційних педагогічних технологій навчання дітей з особливостями розвитку".

                                                                                                                            Практичний психолог Халамай І.М.

           Рефлексія змісту поданого для самостійного опрацювання матеріалу відбувалась на  дошці рефлексії  за допомогою прийому «Плюс, мінус, цікаво». Після опрацювання матеріалу, поданого на віртуальній дошці, педагоги у стовпець «плюс» записували все, що сподобалось на семінарі, було цікавим і корисним, у стовпець «мінус» - все, що не сподобалось, здалося важким, незрозумілим та нудним , а в стовпець «цікаво» - факти, про які дізналися із семінару, чого б ще хотілось дізнатись.

           Судячи із дописів колег, семінар, поданий в такому форматі, має свої переваги: є можливість опрацювати матеріали поволі, перечитати, обдумати, виділити важливе, зберегти для себе.

          Отже, можна зробити висновок, Padlet – це зручний, легкий у роботі сервіс, призначений для збереження, організації та спільної роботи з різним контентом у визначеному віртуальному просторі. Його застосування  у освітній діяльності, на нашу думку, сприятиме формуванню таких навичок сучасного фахівця, як критичне мислення, творче вирішення завдань, конструктивне спілкування й обговорення, співпраця.

3.04.2020 р.

   Віртуальна Школа молодого вихователя

     У зв’язку  з потребою здійснювати організацію роботи педагогічних працівників в  дистанційній  формі, головне питання, яке постало перед адміністрацією – який ресурс для дистанційної роботи обрати. Одне із наших рішень було  – використати Google-клас.

     На даній платформі ми створили віртуальну «Школу молодого вихователя». Молоді колеги досить швидко опанували веб-сервіс і  активно в ньому почали працювати.

      Роботу розпочали із опитування: «Чи зручно вам буде працювати в такому форматі?». Після позитивних відповідей, наступним стало завдання для колег надіслати файл із фото організації свого робочого місця для віртуальної форми роботи. Після так званих організаційних запитань та уточнень відбулося чергове засідання «Школи молодого вихователя», відповідно до річного плану роботи ЗДО. На засіданні розглядалась тема  «Фізкультурно-оздоровча робота в ЗДО». 

    Напередодні молоді колеги пройшли онлайн-тестування «Піші переходи в ЗДО» за допомогою Google Форми, результати якого  перевірились автоматично (що є дуже зручним інструментом). Для опрацювання  педагогам були надіслані матеріали «Організація та проведення піших переходів», результатами опрацювання яких стали створені педагогами інтелект-карти. Кожен підійшов індивідуально до їх створення: хтось використав програму XMind, хтось – Power Point, хтось – Word, а дехто – просто малював від руки. Перевірка надісланих файлів зручно здійснювалась в Google-класі  за допомогою  інструменту перевірки «позначка коментаря». Система зберігає файл із виправленнями і вихователі можуть переглянути, в якому місці вони зробили помилку і що потрібно доопрацювати.

      Практичне завдання «Заходи фізкультурно-оздоровчої роботи у ЗДО» полягало в тому, що педагогам був надісланий файл із таблицею, де були зазначені форми фізкультурно-оздоровчої роботи та вікові групи, а вихователям необхідно було визначити час проведення та тривалість організованих форм, відповідно до віку дітей. Перевірка відповідей також здійснювалась за допомогою «позначки коментаря».

      Завдяки використанню даного ресурсу ми переконались на практиці, що окрім освітньої функції, дистанційна форма виконує й виховну функцію – сприяє формуванню провідних якостей особистості: активність, самостійність, самовдосконалення, творчість.

12.03.2020 р.

 Карантин. Коронавірус COVID-19

89913655_2847083152034470_52872177677353
89652942_2847114318698020_74309469614836

2.03.2020 р.

   ІІ Всеукраїнське заняття доброти

      Педагоги ДНЗ №8 долучились до "ІІ Всеукраїнського заняття доброти" на тему "Гуманне та відповідальне ставлення до тварин", присвячене Всесвітньому дню котів, який відзначається  1 березня. 

    Вихователі ознайомили дітей з професіями людей, які доглядають тварин (ветеринар, кінолог); закріпили знання про особливості догляду за котами та собаками, умови їх існування; формували навички поведінки при зустрічі з безпритульними та домашніми тваринами на вулиці.

  Сподіваємось, що опанування  таких корисних знань та вмінь стане  в нагоді  дітям  в  реальному житті.

25.02.2020 р.

   Нові сторінки  Lego-марафону 

    Lego-марафон поповнив свої сторінки новими подіями. Адже сьогодні  дітлахи І молодшої А групи із вихователем Рудік А.М. пізнавали свою країну - Україну разом із Lego. Ознайомились із прапором, як державним символом та викладали його із Lego-цеглинок. Навчились уважно слухати державний гімн, прикладаючи праву ручку на сердечко. 

 Фізкультхвилинка із цеглинками також порадувала та розважила дітей: вони із задоволенням відображали простенький ритмічний малюнок і пересідали з місця на місце. Для хмаринки - вибрали краплинки, а для сонечка - побудували промінчики.

 А от вихованці старшої В групи із вихователем Бортнічук Ю.Б. здійснили віртуальну подорож на планету Lego-ленд для порятунку сім'ї Бублика з мультфільму "Весела сімейка".  Для подорожі збудували велику ракету і вирушили в космос. Та для порятунку сім'ї Бублика знадобилося чимало знань, вмінь та навичок: орієнтування в просторі, обчислення прикладів, звуковий аналіз слів, складання речення за схемою - і все із Lego-цеглинок. Та дітлахи справились, всіх членів сім'ї врятували та доправили на планету Земля.

  Ось так Анна Михайлівна та Юлія Борисівна представили для колег свій варіант інтеграції Lego-технології в освітній процес. 

20.02.2020 р.

 Міський семінар- практикум вихователів закладів дошкільної освіти 

«Розум дитини на кінчиках її пальців».

    

19.02.2020 р.

 Готуємось до педради

    В рамках підготовки до педагогічної ради "Рухова активність - засіб повноцінного розвитку дітей" в закладі пройшов відкритий показ заняття з лікувальної фізкультури для дітей старшої Б групи, що мають порушення опорно-рухового апарату.

      Сестра медична з ЛФК Савосіна О.В. продемонструвала педагогам закладу засоби рухової активності дітей на групових заняттях з ЛФК, які мають дозоване фізичне навантаження, що пов'язані із довільним чергуванням напруги і розслаблення м'язового апарата та кількістю фізичних вправ і повторень. У комплекс включила вправи спеціального і загального спрямування.

   Ольга Василівна створила умови, які спонукали дітей до рухової активності: вправно та вміло діти долали перешкоди із м'яких модулів, балансуючих масажних півсфер для стоп та масажних доріжок. Для формування та виправлення постави, плоскостопості, діти виконали комплекс вправ з гімнастичними палицями. Незважаючи на всю простоту гімнастичної палиці, деякі м'язи і зв'язки найкраще піддаються опрацюванню тільки за допомогою її застосування, крім того, можливо розвинути практично всі рухові якості. Цей предмет приносить у вправи додаткове навантаження, орієнтир для правильної техніки виконання рухів, а головне, сприяє формуванню й виправленню постави, попередженню появи будь-яких дефектів хребта. 

     Неабияку гнучкість, силу  і скоординованість проявляли дітлахи під час гри у дитячий боулінг. А от вправи для формування правильної постави, зокрема із мішечками на голові, були направлені на розвиток почуттів балансування у вертикальній площині.

   

13.02.2020 р.

  Lego-марафон 

    Що значить конструктор LEGO для сучасних дітей? Улюблена іграшка? Чи інструмент реалізації ідей? А можливо спосіб пізнання світу та вивчення математики? 

     Часто ми навіть не здогадуємося скільки корисного, цікавого та пізнавального можна створити і вивчити за допомогою улюбленого конструктора. Навіть за допомогою невеликої кількості деталей.

  Під час інтегрованого заняття в старшій В групі вихователь Проц К.В. продемонструвала, яким чином за допомогою LEGO® можна вивчати математику і розвивати логіку, удосконалювати всі компоненти мовлення: граматику, звукову культуру мовлення, зв'язне мовлення, граматику.

     Такі важливі освітні завдання вихователь зуміла подати в ігровій формі для дітей під час подорожі містами LEGO-країни.

12.02.2020 р.

 Продовження Lego-марафону

    Сьогодні демонстрували багату палітру своїх "родзинок"  Lego-технології вихователь Бащук Н.Л., практичний психолог Халамай І.М. та керівник гуртка з хореографії Бондарчук С.П. Ну, здавалося б, чим ще можна здивувати колег, коли вже в закладі десяток переглянутих занять із різноманітними прикладами застосування технології "6 целинок", серій LEGO DUPLO та  LEGO SYSTEM? Та вони зуміли ще раз продемонструвати багатофункціональність Lego-конструктора, який спонукає працювати і голову і руки і все тіло.

   Вихователь Бащук Н.Л. із дітлахами ІІ молодшої Б групи завзято шукати скарб під час геокешингу "Казкова Lego-подорож". А щоб розчулити злу Бабу Ягу, кожен малюк старанно конструював квіточку. І їх старання не були марними: бабуся розчулилась і вказала шлях до скарбу.

  А от вихованці середньої В групи разом із практичним психологом Халамай І.М. випробовували свої сили у двобої із Злорадкою, яка викрала із Lego-ляндії Lego-чоловічків важливих професій. Для того, щоб їх врятувати, необхідно було важкий шлях подолати та сміливість і уважність не втрачати. 

  Не сумували на занятті і діти старшої В групи. Керівник гуртка Бондарчук С.П. запропонувала веселі і цікаві музично-ритмічні вправи із Lego. А для танцю-руханки "Ми - особливі" побудували справжній танцювальний майданчик. 

     Ми ще раз переконались, що впровадження Lego-технології показує позитивний вплив гри з Lego на розвиток мовлення, мислення, вміння працювати в команді та комунікувати один з одним у дітей.

06.02.2020 р.

 Семінар-практикум для музичних керівників закладів освіти м.Ковеля

    На базі ДНЗ №8 пройшов семінар-практикум «Творча майстерня педагога» для музичних керівників ЗДО м.Ковеля. Приємно відзначити, що двоє вчителів музики ЗЗСО 1, 13 виявили бажання відвідати даний захід. Під час практичного модуля учасники семінару переглянули музичне заняття «Космічна подорож на LEGO-планету». Музичний керівник Семенюк Наталія презентувала родзинки педагогічного досвіду щодо застосування LEGO-технології у роботі з дітьми дошкільного віку. Малята поринули у безмежний світ космосу на збудованій власноруч космічній ракеті, долали перешкоди «Метеоритний дощ», «Скупчення LEGO-комет», знайомилися з лего-роботами та набиралися енергетичного заряду під час оздоровчої хвилинки.
Матяшук Ірина поділилася напрацюваннями щодо застосування LEGO в музичній діяльності та представила збірник музично-дидактичних ігор, які педагоги зможуть використати у своїй професійній діяльності.
Керівник гуртка Світлана Бондарчук залюблена у музику і цьому навчала учасників семінару. Вона розповіла про алгоритм вивчення танцю з дошкільниками. А під час майстер-класу Світлана Петрівна представила власні напрацювання щодо вивчення чотирьох танців, а також танець-медитацію. Вона запалила присутніх своєю позитивною енергією, майстерністю та творчістю.
Завідувач ММК управління освіти Світлана Верчук та методист ММК Оксана Колода привітали усіх присутніх з визначною подією, яка відбулася в освіті м.Ковеля. Саме музичні керівники й вчителі музики стали першопрохідцями та отримали сертифікати про підвищення кваліфікації за участь у семінарі-практикумі.ВІТАЄМО!!!

31.01.2020 р.

 День здоров'я "Пригоди в країні здоров'я"

    Сьогодні в закладі був проведений День здоров’я, під час якого діти середніх груп подорожували  в країну Здоров’я. Проведення такого дня в нашому закладі спрямоване на зміцнення здоров’я дітей і покращення  їхнього фізичного розвитку. Під час подорожі хлопчики й дівчатка під веселу і життєрадісну музику  виконували вправи ритмічної гімнастики, а також зустрілися з Вовчиком та Лисичкою , з якими вправлялись в  цікавих завданнях та грали у веселі ігри та забави. На святі панував дитячий сміх та веселощі. Малеча не тільки весело провела час , а й засвоїла знання та вміння про те, як піклуватись про своє здоров’я.

30.01.2020 р.

 І знову Lego-марафон

    У черговий раз в закладі відбулись відкриті покази занять із інтеграції Lego-технології в освітній простір. Малята старшої А групи разом з вихователем Марюк М.В. побували на дитячому каналі Піксель та були активними учасниками уроків з lego-цеглинками  Тітоньки Сови. Уроки з lego були насичені цікавими завданнями та сюрпризами, які вміло були поєднані із пізнавальною темою тижня "Сім'я, родина".

    А от вихованці старшої Б групи разом із вихователем Чепак Ж.М. робили відкриття у сфері робототехніки. Які ж здивування були на обличчях дітей, коли побачили, що сьогодні існують  роботи-музиканти,  роботи-садівники, роботи-художники, роботи-прибиральники і багато, багато інших. Та й самі із задоволенням спробували побувати у ролі винахідників та консрукторів, моделюючи власні роботи із Lego та наділяючи їх корисністю для людини. 

   Музичний керівник Матяшук І.А. мандрувала із дітьми середньої А групи до музичної хатинки Lego-Ритміки. Та подорож видалась не легкою - сповнена перешкодами та несподіванками. І тільки завдяки lego-цеглинкам вона була успішною.

    Ось так цікаво і весело діти нашого садочка проводять час в освітній діяльності. І все - завдяки творчості і натхненню наших вихователів. Тож бажаємо вам постійно відчувати щастя і радість від своєї професії, з кожним днем наповнюючи цей світ своїми чудовими шедеврами і приголомшливими роботами.

bottom of page